BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Araban Ovası'nda sarımsak hasadı başladı

Araban Ovası'nda üretimi yapılan sarımsak hasadına başlandı. Lezzetli ve dayanıklı oluşunun yanı sıra kalitesi ile de tercih edilen sarımsak, tarım işçileri tarafından hasat ediliyor.
Kayseri, Şanlıurfa, Mersin ve Gaziantep'ten Araban'a gelen üreticiler, Araban Ovası'nda sarımsak üretimi yapıyor.
Araban İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya, Araban Ovası'nda üretimi yapılan sarımsağın, Türkiye'nin en kaliteli sarımsağı arasında yer aldığını söyledi.
Özellikle, Köklüce köyü bölgesinde üretimi yapılan sarımsağın, lezzetli, dayanıklı ve kaliteli oluşu nedeniyle tercih edildiğini
belirten Sarıkaya, şu bilgileri verdi:
“Araban Ovası'nda her yıl artarak devam eden sarımsak üretimi bu yıl da 3 bin dönüm olarak gerçekleşti. Yılın ilk hasadına başlanan Türkiye'nin ve dünyanın en kaliteli sarımsağı olan meşhur Araban sarımsağı taze ve kışlık olarak tüketildiği gibi yapılan denemeler sonucu çok kaliteli bir tohumluk olarak da kullanılacağı ispatlandı.
Şu ana kadar sarımsak tohumluğunda ihtiyacı ithalat yoluyla karşılayan üretici, Araban Ovası'nda yetişen sarımsağın tohumluk olarak da kullanılabilecek olmasından dolayı dışa bağımlı olmaktan kurtulmuş olacaktır. Araban Ovası'nda tahmini 3 bin dönüm olarak gerçekleşen sarımsak ekili araziden hasadına başlanan sarımsakta ortalama 12 bin ton sarımsak elde edilmesi beklenmektedir.

Hiç yorum yok