BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Düzce'ye canlı hayvan giriş çıkışı yasaklandı

Düzce Merkez ve Gölyaka ilçelerinde şap hastalığının görülmesi üzerine il genelinde meralar ve hayvan pazarları kapatıldı. Şehre hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.
Düzce Tarım Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Düzce Merkez ve Gölyaka Açmalı köyünde ortaya çıkan şap hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı. Konu ile ilgili bilgi veren Düzce Tarım Müdürü Ayhan Ünal, karantina uygulamasının bütün ili kapsadığını belirterek, bu kapsamda Pazartesi gününden itibaren Hayvan Pazarlarının kapatılacağını ve meralara hayvan çıkışlarının yasaklandığını söyledi. Ünal ayrıca Şehre hayvan giriş
ve çıkışlarının kontrollü olarak yapılacağını söyledi.

İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Düzce genelinde 39 bin 656 hayvanının bulunduğunu belirterek, "Biz bu 39 bin 656 hayvanın tamamının aşısını yaptık. Şap hastalığı da tıpkı grip gibi şekil değiştirerek ya da değişikliğe uğrayarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle kontrollerimizi yıl içerisinde sürekli yapmış olmamıza rağmen virüsün şekil değiştirerek tekrar meydana gelmesi üzerine şap hastalığı yeniden ortaya çıkıyor." dedi.

Hiç yorum yok