BAŞA DÖN

Reklam Alanı

İl Tarım Müdürlüğü, Avrasya Fuarına çıkarma yaptı

Fuarda Ankara Tarım İl Müdürlüğümüzde Ankara’da yetişen ürünleri ve faaliyetlerini tanıtmak üzere stant açtı. Tarımda en son yeniliklerin tanıtıldığı Agro Avrasya Tarım Fuarı 10 Haziran 2010 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı. Fuarda İl Müdürlüğümüzde Ankara’da yetişen ürünleri ve faaliyetlerini tanıtmak üzere stant açtı.

Tohumculuk, gübreleme, sulama sistemleri, traktör ve tarım ekipmanları ve tarım ürünlerinin sergilendiği fuarın açılışına CNR Holding Ankara Bölge Koordinatörü Ferhat USLAY, Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı
Selahattin MERMER, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan KADAK ve Kosova Tarım Bakanı Yardımcısı Fikrim DAMKA katıldı.

Ferhat USTAY konuşmasında, "Türk çiftçisini dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarla buluşturan Avrasya Tarım Fuarı, sektördeki son yeniliklerin sergilendiği ticari ortam olarak dikkatleri çekmektedir. Fuarımız tarımda yurtiçi pazar hacminin genişletilmesini ve ihracat kapasitesini daha da yukarılara taşınmasını amaçlamaktadır" dedi.

Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin MERMER ise, tarımda teknolojinin önemine dikkat çekerek, “Teknolojik gelişmelerin tarımda kullanımı üretim artışına önemli katkı sağlar. Bu yüzden teknolojik gelişmeler yakından izlenmeli ve uygulanmalı” dedi.

KADAK ise yaptığı konuşmada Bakanlık olarak önemli projelere imza attıklarını ve son 4 yılda tarım sektörünün büyüdüğünü, Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında ilk sırada gelen ülkelerden olduğunu söyledi. KADAK ayrıca “Geleneksel üretim yöntemlerinden vazgeçilip sektörün rekabet edebilir bir yapıya kavuşması için yeni teknolojilerin kullanılması sağlanmalı. Bu fuar son teknoloji ürünlerin sergilendiği bir fuar olacak. Bakanlık olarak bu tür fuarların daha da yaygılaşmasını istiyor ve destekliyoruz” dedi.

Son olarak konuşan Kosova Tarım Bakan Yardımcısı Fikrim DAMMA, Türkiye’nin dünyanın en genç ülkesi Kosova’yı tanıyan ilk ülke olduğunu anımsatarak, Türkiye’yi anavatan olarak gördüklerini ifade etti. DAMMA, “Türkiye’nin tarım konusundaki engin tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanmak istiyoruz. Türkiye’nin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Müsteşar Yardımcısı Ramazan KADAK İl Müdürlüğümüzün standını ziyaret etti. KADAK ziyareti sırasında İl Müdürümüz Ruknettin CEYHUN ve stant görevlileriyle bir süre sohbet ederek İlimizde yetişen Ayaş Dutu, Beypazarı Lokumu, Güdül’ün Kiraz ve Leblebisini tattı.

İl Müdürlüğümüzün çalışmalarının anlatıldığı ve ilimizde yetişen ürünlerin tanıtıldığı standımıza ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

13 Haziran 2010 tarihine kadar süren Fuar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Hiç yorum yok