BAŞA DÖN

Reklam Alanı

İlkbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Sona Erdi

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü 2010 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasını tamamladı. 2 ay süren kampanyada 74 bin büyükbaş ve 208 bin küçükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılandı.Tarım İl Müdürlüğü kampanya başlangıcında il genelindeki büyükbaş hayvan varlığının yüzde 90'ını aşılamayı hedef edinmişti. Kampanya sonucunda ise büyükbaş hayvan varlığında hedeflenen programa ulaşıldığı bildirildi.

Erzincan Tarım İl Müdürlüğü 2010 yılı ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasını tamamladı. 2 ay süren kampanyada 74 bin büyükbaş ve 208 bin küçükbaş hayvan şap hastalığına
karşı aşılandı.Tarım İl Müdürlüğü kampanya başlangıcında il genelindeki büyükbaş hayvan varlığının yüzde 90'ını aşılamayı hedef edinmişti. Kampanya sonucunda ise büyükbaş hayvan varlığında hedeflenen programa ulaşıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, "Şap hastalığı ülkemiz genelinde zaman zaman etkili olan ve hayvancılık sektörüne büyük zarar veren bir hastalıktır. Bakanlığımız ülke genelinde hastalığın yok edilmesi için büyük çaba sarf etmektedir. Erzincan gibi hayvancılığın önemli bir sektör olarak bulunduğu bölgelerde hayvan hastalıkları sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Biz Erzincan Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvan hastalıkları ile etkin bir mücadele yürütmekteyiz. Ekiplerimiz bu alandaki özverili çalışmalarla hastalıkların yaygınlaşmasını önlemektedirler. Ancak hayvan hastalıklarını kontrol altında tutmak son derece zor bir iş. İlimize günlük hayvan giriş ve çıkışlarının olması bu kontrol mekanizmasını zora sokmasına rağmen elimizdeki imkanlarımızı en son noktaya kadar kullanıyoruz. Geride bıraktığımız 2 aylık süreç boyunca hayvan sağlığı ekiplerimiz il genelinde köy köy ahırları gezmek suretiyle tüm büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşılamışlardır. Biz Müdürlük olarak bu süreçte başta hayvan sahipleri olmak üzere belediye ve muhtarlarımızdan da kampanyamıza destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Kampanyamız sonunda büyükbaş hayvan varlığımızın yüzde 90'ına tekabül eden 74 bin büyükbaş hayvanımızı aşılamış bulunmaktayız" diye konuştu.

İl Müdürü Ali Lek, Türk hayvancılığının gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisi olan hayvan hastalık ve zararlılarına karşı verilen etkin mücadelenin büyük önem taşıdığını kaydederek, kampanya boyunca sabah 4'te mesaiye başlayan teknik ekiplere de teşekkür etti.

Hiç yorum yok