BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Küçükbaş hayvancılığa koç gibi destek

İl Tarım Müdürlüğü ve Damızlık Koyun – Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde ilimize getirilen 38 Karacabey merinosu üreticilere teslim edildi. İl Tarım Müdürlüğü ve Damızlık Koyun – Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Damızlık Koç Dağıtım Projesi kapsamında 38 Koç 23 Haziran Perşembe günü saat 11:00’de Tarım İl Müdürlüğünde küçük bir programla sahiplerine teslim
edildi.

Programa İl Tarım Müdürü  İhsan Emiralioğlu, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricleri Birliği Başkanı Davut Afatoğlu, İl Kontrol Laboratuar Müdürü Mustafa Burkucu, Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Şekercioğlu, Ziraat Odası Meclis Başkanı Serdar İzbeli, İl Tarım Müdürlüğü Proje ve İstatistik Şube Müdürü Erkan Dana, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Muzaffer Arabacı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Müdürü Sait Gülabacı, Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü teknik personeli Aslan Çilce ve Uğur Bağçe ve Birlik üyeleriyle küçükbaş hayvan üreticisi çiftçiler katıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca finanse edilen 40 bin lira kaynaklı proje kapsamında Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü (TİGEM) Bursa Karacabey Tarımsal İşletmesinden satın alınan 38 merinos cinsi Koç, birlikçe belirlenen üreticilere kura usulü teslim edildi. Konuşmasını yapmak üzere ilk olarak kürsüye davet edilen Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Davut Afatoğlu, 1 yıl önce faaliyete başladıklarını hatırlattı. Afatoğlu, Damızlık Koç Dağıtım Projesini çiftçimizin elindeki damızlık yavruları ıslah etmek, koyun ırk ıslahını geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti ve bu yararlı çalışma için İl Tarım Müdürlüğüne teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Tarım Müdürü İhsan Emiralioğlu, ilimizde Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme Projesini geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçirdiklerini, hem ırk ıslahı hemde üretimi artırmak maksadıyla ilimizde üretim potansiyeli olan merinos koyunu getirmeyi uygun bulduklarını belirtti. Emiralioğlu, Karacabey merinosunun doğurgan bir koç olduğunu, üreticilerimiz için verimli olacağını ifade etti. Üreticilere hayvanların başka cinslerle çiftleşmesine izin vermemelerini dikkat etmelerini isteyen Emiralioğlu daha saf bir ırk oluşturabilmek için bunun şart olduğunu belirtti ve İl Müdürlüğü olarak bunun kontrolünü yapacaklarını da belirtti. Küçük baş Hayvancılık konusunda teşviklerin devamının geleceğini söyleyen Emiralioğlu küçükbaş hayvancılığın ilimizde gelişmesi gereken bir alan olduğunu, küçükbaş hayvancılığın aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleriyle rekabet edebileceğimiz alanlardan biri olduğunu da belirtti.

Konuşmaların bitmesinin ardından Birlik tarafından belirlenen üreticilere verilecek koçların kura çekimiyle belirlenmesine geçildi. İl Tarım Müdürü İhsan Emiralioğlu’nın çektiği kura sonucu ilk talihli üretici Ortaboğaz Köyünden Muzaffer Ömeroğlu oldu.

Hiç yorum yok