BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Mevsimlik Tarım İşçileri İçin Toplantı Yapıldı

Yaz aylarında çalışmak için Manisa'ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla Vali Celalettin Güvenç'in başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcısı Kadri Canan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mürsel Şahin, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, İl Sağlık Müdürü
Dr. Ziya Tay, Türkiye İş Kurumu Müdürü İl Müdürü Yüksel Uçar ile İl Mevsimlik Gezici İşçileri İzleme Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Celalettin Güvenç, "Toplantımızın konusu uzun yıllardır konuşulan Türkiye'mizin bir yarası olan, mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi , çalışma süresinde barınmaları, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda alacak olduğumuz tedbirler hakkındadır. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma sorunları Manisa'ya ait yöresel ve bölgesel bir sorun değil. Bu sorunu en çok yaşayan illerden birisi Manisa'dır. Çünkü eldeki verilere göre, her sene 3 bin ile 120 bin arası mevsimlik işçi üç dört ay Manisa'ya gelmekte ve çalışmakta. Ancak bu sorun aynı şekilde Aydın, Antalya ve diğer tarım illerinde de var. Bu konuda Çalışma Bakanlığımız çözüm üretilmesi için bir genelge yayınladı. İl Valilerinden de bu işin koordinesini yaparak neler yapılabileceğinin belirtilmesini istedi." dedi.
Vali Güvenç'in konuşmasının ardından İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, mevsimlik tarım işçilerin çalışma hayatlarının iyileştirmesi hakkındaki 24 Mart 2010 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/6 nolu genelge gereği, 12 Mayıs 2010 tarihinde İl Mevsimlik Gezici işçileri İzleme Kurulu oluşturulduğunu belirtti. Çelik, mevsimlik gezici işçilerin İlimize geliş zamanında ve kaldıkları süre boyunca kurumların hangi görevleri yapacakları hakkında bir sunum yaptı.

Hiç yorum yok