BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Tarılsal üretkenliği arttırma

Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü’nün yazın vereceği uygulamalı eğitimlerle, dünya için kentte ya da kırsalda hayata geçirebileceğiniz pratik bilgiler öğrenebilirsiniz. Ekolojik dengenin bozulması ve çevre kirliliği ile ilgili endişeler her geçen gün artarken, siz bunu düzeltmek için ne yapıyorsunuz? Oysa sadece bir hafta sonunuzu ayırarak dünyamız için çok şey yapmanız mümkün.

Örneğin doğayla baş başa geçireceğiniz bir hafta sonunda ekosistemin devamı için yapabilecekleriniz
hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 2010 yazında Permakültüre Giriş Kursları ile faaliyetlerine başlayacak Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü tarafından verilecek eğitimler yaz boyunca her ay bir hafta sonu tekrar edilecek.

Doğal sistemleri örnek alan bir tasarım bilimi olan permakültürün isim babası Bill Mollison’a göre permakültür (permanent=kalıcı, sürekli; agriculture=tarım), doğal ekosistemlerin çeşitliliği, kararlılığı ve dayanıklılığına sahip tarımsal açıdan üretken ekosistemlerin bilinçli bir şekilde tasarlanması ve bakımlarının sağlanması.

Kentte ve kırsalda hayata geçirilebilecek bilgiler
Türkiye Permakültür Araştırma Enstitüsü, son dönemde ülkemizde de büyük ilgi görmeye başlayan permakültür tasarımına kapsamlı bir giriş yapmak isteyenler için Permakültüre Giriş Kursları düzenliyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Permakültür Araştırma Enstitüleriyle işbirliğinde olan ve ekosistem tasarım uygulamaları gerçekleştiren enstitü iki gün süren eğitimleri İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Marmariç ekolojik yerleşkesinde veriyor. Yaz boyunca her ay bir haftasonu olmak üzere planlanan eğitimlere katılanlar, doğada güzel bir hafta sonu geçirirken dünya için yapabileceklerini de öğrenme fırsatı yakalayacak. Eğitime, sürdürülebilir yaşam konusunda çalışanlar, çevre mühendisleri, ziraat mühendisleri, çiftçiler, şehir ve bölge planlamacıları, tasarımcılar, öğrenciler, eğitmenler, sivil toplum kuruluşu çalışanları, dünya için ne yapabileceğini merak eden ve konuya ilgi duyan herkes katılabiliyor. Uluslararası sertifikalı permakültür eğitmenleri tarafından Türkçe olarak verilecek toplam 12 saatlik bu kurslarda katılımcılar, teorik sunumların yanı sıra kentte ya da kırsalda hemen hayata geçirebilecekleri uygulamaları yerinde görüp inceleme şansına sahip olacak.

Ayrıntılı bilgi www.permacultureturkey.org adresinden alınabilir.

Hiç yorum yok