BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Tarım Bakanlığından, Çiftçilere 500 TL. Tarımsal Destek

Tarım Bakanlığı, danışmanlık hizmeti alan çiftçilere 500 TL. destek verecek. Tarım Bakanlığı, danışmanlık hizmeti alan çiftçilere 500 liralık destek verecek. Çiftçilerimiz; tarımsal danışmanlık hizmeti veren  tarımsal danışmanlık şirketleri, serbest tarım danışmanları, üretici örgütleri, ziraat odaları ve tarımsal danışmanlık dernek/vakıflardan hizmet satın alabilecek ve tebliğ kapsamında belirtilen kriterlere sahip tarımsal işletmelere
2010 yılında 500 TL destekleme ödemesi yapılacak.  Bu desteklemeden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin 24 Ağustos 2010 tarihi mesai bitimine kadar İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Desteklerden yararlanmak için çiftçi ve hayvan kayıt sistemine kayıtlı olma şartı bulunuyor. Bunun yanı sıra araziyi ekenlerden 150 dekar kuruda, 50 dekar sulu arazide üretim yapmaları isteniyor. Süt sığırcılığında en az 20 baş, besi sığırcılığında en az 50 baş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ise en az 100 baş hayvan besleyenlere 500 liralık destek verilecek.

Hiç yorum yok