BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Zonguldak Ereğli'de en güzel çilekler yarıştı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 'En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması' yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 18 Haziran'daki Çilek Festivali'nde verilecek.

Sanayi ve gıda dalı gibi birçok alanda kullanılan Osmanlı çileği için her yıl düzenlenen En Güzel Çilek Yarışması, Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği'ndegerçekleştirildi . En iyi çilek yarışmasına
İl Tarım Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi, Muhtarlar Derneği, Ziraat Odası ve konserve fabrikalarından birer temsilci jüri üyesi olarak katıldı. Yarışmaya 3 köyden 15 yarışmacı yarıştı.
Yarışma öncesi Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkanı Mehmet Özhan konuşma yaparak, yarışmanın amacının Osmanlı çileği üretimini yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti. Özhan, "Bu kapsamda belediyeden tahsis edilen araçla 54 çilek üreticimizi Ege Bölgesi'nde açılan tarım fuarına götürdük. Üreticilerimiz fuarda sergilenen tarıma dayalı teknolojik gelişmeleri inceleme imkanı buldu. Televizyona verdiğimiz demeçle de tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na çileğimizle ilgili mesaj verdik. Ardından bakanlık yetkilileri arayarak bizden bilgi istedi. İnşallah Osmanlı çileği üretimi daha ciddi şekilde gündeme gelir. Bu konuda umutluyum. Osmanlı Çileği, tadı, aroması ve kokusuyla Türkiye ve dünyada eşi olmayan sanayi, kozmetik ve gıda dalında aranan meyve türüdür." dedi.
İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Yaşar Erdoğan yarışmanın her yıl düzenli olarak yapıldığını ifade ederek, cesaret gösterip yarışmaya katılan üreticileri tebrik etti. Erdoğan, şöyle konuştu: "Aslında Osmanlı çileğinin yaşatılmasında teknik olarak yapılması gerekenleri proje dahilinde yapılması ve alanının genişletilerek eğitiminin verilmesi gerekir. Bilgi açısından her zaman hazırız. Bu yıl Bursa ve Antalya'ya düzenleyeceğimiz teknik gezilerde, çilek üreticilerimize modern üretim sahalarını gezdireceğiz."
Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Çetinkaya ise yarışma hakkındsa bilgi verdi. Çetinkaya, festivalin eğlence bölümünün iptal edilmesini olumlu karşıladıklarını söyledi. Çetinkaya, yarışmaya katılan üreticiler arasında akraba, yakınlık ilişkisi olmadığını ve gerçek bir yarışma yaptıklarını söyledi. Tat, koku, renk ve ambalaj olarak 4 ayrı dalda değerlendirilen çileklerin birincisi 18 Haziran'da yapılacak Çilek Festivali'nde açıklanacak.

Hiç yorum yok