BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Tarım makinaları

Tarımsal mücadele makinaları

Motorlu sırt atomizör makinası

Çağdaş ileri teknolojinin ve 1968’den beri deneyimin ürünü olan Motorlu Sırt Atomizörleri, Taral tesislerinde üretilmekte olup ilaçlama tekniğinin gerektirdiği özelliklerin tamamına sahip, sırtta taşınan çok amaçlı tarımsal mücadele aracıdır. Bütün Atomizörler sıvı ve toz ilaç uygulamalarında başarı...
 ile kullanılmaktadır. ATOMIC G modelleri, sıvı, toz ilaç uygulamaları yanında granül ilaç, gübre ve tohum serpme işlerinide yapabilecek teknik yapıya sahiptir. Kimyasal sıvı depo kapasitesi 14-20 lt. toz ilaç depo kapasitesi maksimum 12.5 kg ve granür atar depo kapasitesi 26 lt. olarak isteğe uygun seçeneklere sahiptir.



Motorlu Sırt Atomizörleri, bağ, meyve, sebze, narenciye bahçeleri, çay, tütün ve çeltik tarlalarının ilaçlanmasında, ahırların, kümeslerin, depoların, gemi ve vagonların dezenfekte edilmesinde ayrıca süne ve sivrisinek mücadelesinde başarı ile kullanılmaktadır. Sunduğu boyut ve geniş kullanım seçenekleri ile tüm alanlarda hastalık ve zararlılardan korunmayı sağlar. Motorlu sırt atomizörleri güvenirliliğini ve kalitesini yurt çapında kanıtlayarak dünya pazarlarında da haklı bir üne kavuşmuştur.



Motorlu bahçe pülverizatör makinası



100-200 litrelik arabalı motorlu bahçe pülverizatörleri taşıma kolaylığı ve gördüğü iş açısından çiftçimizin çok yararlandığı tarımsal ilaçlama aletleridir. Huzme açısı ayarlanabilen ilaçlama tabancası ile her türlü ağaç, tütün, şerbetçi otu, bağ ve seraların ilaçlanması yanında yıkama ve dezenfekte işlerinde de başarı ile kullanılmaktadır. 4 zamanlı Briggs & Stratton marka benzinli ve elektirik motorlu modelleri bulunmaktadır.


Piton model pülverizatörün deposu polietilen, diğerleri takviye edilmiş fiberglastan yapılmıştır. Bütün aksamlar ilacın oluşturabileceği korozyona karşı dayanıklıdır. Dengeli yapısı pülverizatörün hareket kabiliyetini artırmaktadır.




Bahçe ve tarla pülverizatör makinaları



Bahçe ve tarla pülverizatörlerine ilaçlama tabancası takılarak bahçe, ilaçlama kolu takılarak tarla ilaçlaması yapılabilmektedir. Bahçe Pülverizatörleri; püskürtülen mayiyi istenilen yüzey ve mesafeye yönlendirebilen huzme açısı ayarına sahip ilaçlama tabancası ile teçhiz edilmişlerdir. Traktör rölantide çalışırken püskürtme tabancası ile yüksek ağaçları ilaçlayacak güce sahiptir. Pülverizatörün boyutları, dar sıralı, alçak ve yüksek ağaçların arasında rahatlıkla manevra yapabilecek şekilde dizayn edilmişlerdir.Mayi püskürtme mesafesi ayarı yapılarak yüksek basınç altında ağaç ilaçlaması ve geniş huzme açısı ile tütün, şerbetçi otu gibi bitkisel alanların ilaçlanması yapılabilmektedir. Bahçe pülverizatörleri, tarımsal alanlar dışında, kümes ve ahırların dezenfekte, yıkama işlerinde de kullanılmaktadır.



Tarla Pülverizatörleri; ilaçlama kollarındaki (boom) yelpaze huzmeli veya konik huzmeli memelerle yapılan ilaçlamalarda, hububat, pamuk, pancar, ayçiçeği gibi bitkilere musallat olan hastalık ve zararlılar ile, yabani otların yok edilmesi sağlanır. Taral pülverizatörlerinde 6-8-10-12-14-18 metre genişliğinde ilaçlama kolları seçenekleri vardır. Milenyum modellerde 12-14 metre açılan ilaçlama kollarında makaralı kaldırma sistemleri mevcuttur. Mekanik, hidrolik veya otomatik terazili boom’lu pülverizatörler ot mücadelesi için ideal tiplerdir.



Traktöre asılan tip pülverizatörler, traktör hidrolik kollarına 3 noktadan bağlanmaktadır. Bu tiplerin depo kapasiteleri 200-400-600-800 litredir. Traktörlerle çekilen tipleri, çeki koluna bağlanarak traktör kuyruk milinden (P.T.O) hareket almakta olup, depo kapasiteleri 1200-1600-2000-3000 litredir. Depoları, polietilen veya fiberglas malzemeden yapılmıştır. Depoların üzerinde mayi miktarını gösteren seviye göstergesi vardır. Bütün pülverizatörler değişik kapasitelerde 2-3 veya 4 pistonlu hidrolik membranlı Taral imalatı olan aşınmaya mukavim ilaçlama pompaları ile teçhiz edilmişlerdir. ECO serisi pülverizatörler, orta ve küçük boy işletmeler için her türlü ilaçlamaya uygundur.



Aletler üzerindeki ejektör sistemi sayesinde 6 metre emiş hortumu ile dereden veya kuyudan su emilerek depo doldurulmaktadır. Pülverizatörler depo içi hidrolik karıştırma sistemleri homojen bir su - ilaç karışımı sağlar. Ve uygun filtrasyon donanımı sayesinde tıkanmalar önlenir. Bir kısmında el yıkama ve depo yıkama hazneleri vardır.



İlaçlama kolunun (boom) iki yandan bağlı olduğu amortisör sistemi; memeler ile ilaçlanacak yüzey arasındaki mesafenin bütün kol boyunca yere paralel ve eşit masafede olmasını sağlar. 600 - 800 lt depo kapasiteli püverizatörlerde ilaçlama kolunu aşağı yukarı hareket ettiren makaralı askı sistemi mevcuttur.



Ana ilaçlama kolları çalışma pozisyonuna getirildiğinde ayarlı çift yaylı gergi sistemi ile düz hat üzerinde kalmasını, uç kolların açılarak üzerindeki kilit mekanizması ile ana kola bağlanarak bütün kolun rijit hale gelmesi sağlanır.



Boom’un iki tarafındaki denge yayları, destekleyici olarak ilaçlama kollarını dengede tutarak yere temas etmesini önlediği gibi markör görevi de yaparlar.



Püskürtme tabancasının bütün kısımları krom kaplı pirinç malzemeden, meme plaketleri paslanmaz çeliktendir. Bu özelliğinden ötürü püskürtme tabancalarında korozyondan kaynaklanan tıkanma sorunuyla karşılaşılmaz. Rahat kavranan tutma sapıyla, ilaç huzmesinin açısı ve debisi kolaylıkla ayarlanabilir. ‹laçlama uzaklığı, uygun basınç ve plaket çapına bağlı olarak 5 - 15 metre arasında değişmektedir.



2 tabanca ve 2 adet 15’er metrelik ilaçlama hortumu ve kuyruk mili ara şaftı bahçe pülverizatörlerinin standart aksesuarlarıdır.



Depo içinde hidrolik karıştırmayı sağlayan ünite, ilacın su içinde homojen bir şekilde erimesini sağlamaktadır.



• Büyük boyutlu karıştırıcı, çekilen tip aletlerin depolarında



• Küçük boyutlu karıştırıcı aslan tip pülverizatörlerin depolarında yer almaktadır.



Türbo atomizör makinaları



Traktör kuyruk milinden (P.T.O) hareket alan ilaçlama pompası ile basınç altında sıvıyı fan üzerindeki memelere iletmektedir. Yine kuyruk milinden alınan hareketle dönen pervane, çevrede basınçlı hava çıkışı sağlamaktadır. Dağıtıcı fan çevresindeki huzme ve yön ayarı yapılan memelerden çıkan basınçlı mayi yüksek hava sirkülasyonu ile taşınarak her türlü 2 sıralı 15 metre yükseklikte ağaçlar, meyve bahçeleri, bağ, pancar, pamuk, tütün, şerbetçi otu gibi tarım alanları etkili bir şekilde ilaçlanabilmektedir.



Açı ve yön ayarlı ilaçlama memelerinin plaketleri değiştirilmek suretiyle ilaçlama mesafesi ve miktarı ayarlanabilmektedir. Çifte (double) memeler, damlatmasız standart aksesuarlardandır. Uzaktan kumanda sistemindeki dağıtıcı vana ile sağ- sol ilaçlama ve regülatör ayarı ile basıncı değiştirmek mümkündür. Traktörün üç nokta hidrolik kollarına asılan 200-400-600 lt. ve traktör çeki demirine bağlanarak çekilen 1200-1600-2000 lt. depo kapasiteli tipleri vardır.



Bütün Türbo atomizörler üç veya dört pistonlu yüksek basınçlı hidrolik membranlı değişik tiplerde  ilaçlama pompaları ile donatılmışlardır.



Fan sitemindeki pervane, hareketini 2 hız kademeli redüktörden almaktadır. Ayrıca hareketini tek hız kademeli kayış kasnaktan alan ekonomik tipleride mevcuttur.



Türbo Atomizörlerin depoları takviye edilmiş fiberglas veya polietilen malzemeden imal edilmiştir. İlaçla teması olan bütün bölümler pirinç, paslanmaz veya korozyona dayanıklı plastik malzemeden yapılmıştır. PİTON model orta debili atomizörler bağ-bahçe ve orta yükseklikteki ağaç ilaçlaması için uygundur. Bu modellerde ana depo ve el yıkama deposu polietilen malzemeden imal edilmiştir.



Hidrolik membranlı pompa makinaları



İlaçlama pompalarında çalışan bütün mekanik aksam, sürtünme kayıpları, aşınma ve korozyonun oluşmaması için membranlarla ayrılan içi yağ dolu bölümde yer almaktadır. Pistonun sıkıştırdığı yağın membran yüzeyine yaptığı etki membranın diğer yüzeyindeki sıvıda basınç oluşmasını sağlamaktadır. Hidrolik membranlı 2-3-4 pistonlu ilaçlama pompaları, pülverizatör ve atomizör donanımlarında yer almaları dışında sulama, basınçlı yıkama ve her türlü sıvı kimyasalların transfer işlerinde de kullanmak mümkündür. Bütün Taral pompaları traktör kuyruk milinden (P.T.O) ara şaft ile hareket alarak çalıştığı gibi; benzin, dizel ve elektrik motorlarına kasnak, şanş, kaplin bağlantısı yapılarak da çalıştırılması mümkündür.



Membranlı pompaları uzun ömür ve minimum servis gerektiren yüksek teknoloji ürünüdür.



Tarım termal sisleme jeneratör makinaları



Termal sisleme jeneratörleri, hava benzin karışımının yanma odasında ateşleme sonucunda genişleyerek yüksek basınç doğurması prensibiyle çalışır. Kimyasal solüsyon küçük parçalara ayrılarak yoğun bir sis meydana getirir ve yönlendirilen alanı kaplar. Suda ve yağda eriyen her türlü kimyasalla kullanılabilen ileri teknoloji ürünü cihazlardır.



• Seralardaki sebze ve süs bitkilerinin ilaçlanmasında



• Fabrika, depo, ambar, silo, ahır ve kümes gibi kapalı alanların dezenfekte edilmesinde,



• Sokak, çöplük, bataklık, askeri ve turistik tesisler gibi açık alanlardaki sivrisinek ve ısıran (uçan, yürüyen) böceklerle mücadele edilerek halk sağlığını tehdit eden hastalıkların önlenmesinde,



• Zirai alanların dona karşı korunmasında,



• Belediyelerin çevre sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde seyyar veya araç üstü tipleri kullanılmaktadır.



Tarımsal mücadele ve çevreyi korumada ideal sonuçlar veren cihaz, ormancılıktan hayvancılığa, evlere, otellere, gemilere, uçaklara, seralara, cadde ve sokaklara, turistik tesislere kadar aklınıza gelebilecek her alanda; dezenfektanların kolayca, çevreye ve insana zarar vermeden kullanılmasını sağlar.



Tarım ilaçlama pülverizatör makinaları



Çok küçük hacim (Ultra Low Volume) tekniğine sahip pünömatik ilaçlama, belirli miktarda sıvıyı belirli damla büyüklüğünde hava ile taşıyarak istenilen alana püskürtme sistemidir. Bu sistem, su ilaç ve zamandan önemli oranda tasarruf sağlamakla birlikte, ilaçlamada üniform damla dağılımı, yüksek biyo yararlık ve çok iyi ekolojik etkinlik oluşturmaktadır.



Elektrikli veya benzin motorlu U.L.V. ilaçlama jeneratörleri depo ve fabrika gibi kapalı, sera vb. tarımsal alanların ilaçlanmasında, öncelikle seralarda kontrollü zerre çapı ve iyi bir dağılımla ilaçtan azami tasarruf sağlanmaktadır. Bu sonuç masraf ve maliyetleri en alt seviyeye indirilerek büyük ekonomi sağlanmasına neden olmaktadır.



Tarım ilaçlama cihazı



İlaçtan etkilenmeyen, darbelere dayanıklı termoplastik malzemeden imal edilmiştir. Kuvvetli elektrik motoru sayesinde daha uzağa yaygın şekilde sisleme yapabilir. Damla büyüklüğü, debi ayar vidası ile ayarlanarak satıh veya derinlik ilaçlamasında homojen bir dağılım sağlanır.



Yemek fabrikaları, et kombinaları, evler, yurtlar, sera ve bahçeler, otel, gemi, uçak, hastane, ahır ve kümeslerde, havuz, çöplük ve ambarlarda insektisitlerin, dezenfektanların ve koku gidericilerin kullanıldığı taşıması kolay bir sisleme cihazıdır.

Hiç yorum yok