BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarlarına Doğru

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Çukurova'nın, Türkiye Tarımsal Üretimindeki Yeri ve Öneminin Tarım Fuarlarının da Katkısıyla Yeniden Yükselişe Geçtiğini Belirtti. Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, Çukurova'nın, Türkiye tarımsal üretimindeki yeri ve öneminin son yıllarda birbiri ardına düzenlenen...
 tarım fuarlarının da katkısıyla yeniden yükselişe geçtiğini belirtti.




Baş, yazılı açıklamasında, Tüyap Adana Fuarcılık tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen ve Türk tarım sektörünün modernizasyonu yolunda büyük bir adım atılmasına destek olmayı amaçlayan 'Adana Tarım 2010 ile Adana Sera Bahçe 2010 Fuarları'nın eş zamanlı olarak 4 Kasım Perşembe günü açılacağını belirtti.



Fuarlara, 19 ülkeden 360 firmanın katılacağını, 100 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini ifade eden Şaban Baş, şunları kaydetti:



'Fuarın Adana ekonomisine yansımaları her bakımdan görülmektedir. Fuar Adana için son derece önemli bir şans durumundadır. Ekonomimizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin payı oldukça yüksek olduğundan üretimin artırılmasına yönelik teknolojiler ve yöntemler bu fuarda kapsamlı bir şekilde yer alacaktır. Çukurova'nın Türkiye tarımsal üretimindeki yeri ve önemi son yıllarda düzenlenen tarım fuarlarının katkısıyla yeniden yükselişe geçti.



Fuarlarda sergilenen son tekniklerin bölge çiftçileri tarafından uygulanmaya başlanmasıyla Çukurova çiftçisinin dünyayla rekabet edebilir konuma geleceğine inanıyorum.'



Baş, 100. Yıl Mahallesi'ndeki Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın 7 Kasıma kadar açık kalacağını bildirdi.

Hiç yorum yok