BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Manavgat'ta örtüaltı sera üretiminde kayıt işlemleri başladı

Örtüaltı sebze üreticileri, seralarını kayıt altına aldırmaları halinde devlet desteklemelerinden ve bankalardan düşük faizli kredi alabilir. Örtüaltı sebze üreticileri, seralarını kayıt altına aldırmaları halinde devlet desteklemelerinden ve bankalardan düşük faizli kredi alabilecek. İl ve ilçe tarım ilçe müdürlüklerine kayıtlarını yaptırmayan örtüaltı sebze üreticileri destekleme ve düşük faizli kredi alımından yararlanamayacağı bildirildi.

Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü, ilçede örtüaltı ürünleri kayıt altına alma çalışmalarına başladığını açıkladı. 2009 yılı verilerine göre Manavgat'ta 3 bin 500 hektar alanda örtüaltı sebze üretimi yapıldığını belirten Tarım...
 İlçe Müdürü Hakan Eski, bunun 2 bin 440'nın domates üretimi olduğunu belirtti. Geriye kalan bin 60 hektarlık alanda sivri biber, çarliston biber, patlıcan, salatalık ve kabak sebzesi üretimi yapıldığını belirten Eski, kayıt için çiftçilerin nüfus cüzdanı, tapu kaydı kira ise kira kontratınının yeterli olacağını ifade etti. Eski, "Örtüaltı sebze üretiminde kayıt yaptırmayan çiftçiler desteklemelerden ve bankaların verdiği düşük faizli kredilerden yararlanamayacak. Örtüaltı üreticilerinin bir an önce il ve ilçe müdürlüklerine müracaatta bulunarak kayıtlarını istiyoruz." diye konuştu.



Öte yandan Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü, güz dönemi şap aşı çalışmasını yüzde 98 oranında tamamladığı belirtildi. Manavgat'ın 78 köyünden 77'sinde şap aşısı çalışması yaptıklarını belirten Eski, 2 ay 10 gün içinde 19 bin 200 hayvana şap aşısı yaptıklarını kaydetti. Aşılama çalışmasını 6 kişilik ekiple yaptıklarını belirten Eski, şap aşısı yapılmayan köyde bu hafta içinde giderek çalışmaları tamamlayacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok