BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Organik tarım 4 kat fazla kazandırıyor

Tarım İl Müdürü Erdal Özer, organik tarım ile üretilen ürünün 4 kat fazla bir fiyatla satılabildiğini belirterek, "Avrupa'da organik tarım pazarı hızla gelişiyor. Biz bu pazarı iyi kullanmalıyız." dedi. Adıyaman Gap İdaresi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri tarafından organik tarım kümelenme gelişmeleri kapsamında organik tarım çiftçilerine yönelik toplantı...
 gerçekleşti.

Toplantıda organik tarım çiftçilerine kümelenme çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Adıyaman'ın temiz ve bakir alanlara sahip olduğunu belirtti. Adıyaman'ın organik tarımda önemli aşama kat ettiğine dikkat çeken Özer, 244 çiftçinin gerek hububat gerekse tahıl bakliyat ile 8 bin 144 bin dönüm arazide organik tarım ile uğraştığını kaydetti.



Organik tarımı yeni sahalarda başlattıklarını ifade eden Özer, şöyle konuştu: "Nemrut bölgemizde organik tarım ile ilgili bir çalışma başlattık. Bu sene Nemrut bölgemiz doğal park olduğundan bu bölgede daha çok yaygınlaşacağını umut ediyorum. Organik tarım ile üretilen ürün 4 kat fazla bir fiyatla satılabiliyor. Avrupa'da organik tarım pazarı hızla gelişiyor. Bizim bu pazarı iyi kullanmamız gerekiyor. Ayrıca Adıyaman'ın bundan ne kadar fazla yararlanması gerektiğine bakmamız lazım. Organik tarım beden işçiliğine son veriyor. Çiftçilerimizin başka illere giderek çalışmasına ihtiyaç bırakmayacaktır. Ben Adıyaman'ın organik tarımda gerekli yeri alacağına inanıyorum. Çiftçilerimize çok güveniyorum."



Grand İsias Otel'de gerçekleşen toplantıya Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Organik Tarım Küme Geliştirme Projesi lideri Contract Thimmin, ETO Başkanı organik tarım uzmanı Atilla Ertemin, organik tarım uzmanı Fethiye Özberk, organik tekstil uzmanı Mehmet Günak ve organik tarım yetiştiren çiftçiler katıldı.

Hiç yorum yok