BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Tarım Bakanı Töre, patatesteki zararın yüzde 50’sinin ödeneceğini söyledi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, bakanlığının tarıma verdiği destek çerçevesinde, patates zararının yüzde 50’sinin ödenmesini içeren bir önergeyi Bakanlar Kurulu’na sunduğunu söyledi.


Töre, Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde hazırlanan Hayvan Sağlığı Yasası ve bu yasaya bağla tüzüklerin bu yıl içinde meclisten geçirilerek yürürlüğe gireceğini söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, önceki gün Gazimağusa bölgesindeki Alaniçi, Yıldırım ve Akova köylerini ziyaretinde konuşan Töre, tarım ve hayvancılara destek verirken, hayvancıyı teknoloji ile buluşturmak için de çalışma...
 başlattıklarını belirtti.

Enginar yetiştiriciliğinde de ciddi talepler olduğuna işaret eden Töre, soğuk hava depolarından yer kiraladıklarını belirtti.

Töre, bakanlık olarak bu alanda yetiştiricilik yapan kişilere destek verdiklerine işaret ederek, enginar ve patates yetiştiricilerinin su sıkıntısıyla karşılaştıklarını kaydetti. Zorlu Töre, yeraltı sularında ciddi tuzlanma olduğunu ifade ederek, bakanlık olarak bu konuda da gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Ziyarette ayrıca, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Alaniçi köyünde ağıllar bölgesinde yaşanan altyapı (elektrik vs) sorunları da ele alındı.



Töre, yağ fabrikasını ziyaret etti



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, Karpaz’a bağlı Mehmetçik Yağ Fabrikası’nı ziyaret etti.

Bakanlık açıklamasına göre Töre burada yaptığı açıklamada, devletin zeytin ve zeytinyağı konusunda politika üretmesinin şart olduğunu belirtti.

KKTC’de üretim ve maliyet fiyatlarının yüksek olduğunu da vurgulayan Töre, dış ülkelerden gelen zeytin ve zeytinyağının çok daha ucuz olduğunu, piyasada olan yerli üretim zeytin ve zeytinyağının korumak için çare aranmasının kaçınılmaz olduğunu ekledi.

Hiç yorum yok