BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Tarım sektörü dünyayla buluşacak

Türk tarımını dünya ile buluşturan Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Eurasia 2010), 10'uncu kez kapılarını açıyor. NTSR Fuarcılık tarafından Antalya Expo Center'da 2–5 Aralık 2010 tarihleri arasında düzenlenecek fuarda, 25 ülkeden 500'ün üzerinde katılımcı firma ve 600'ü aşkın marka gövde gösterisi yapacak. Avrasya ve Türkiye'nin en büyük tarım fuarı olma özelliği taşıyan Growtech, Türk tarım üreticilerinin yanı sıra Almanya, Çin, İspanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda başta olmak üzere yurt dışından da yoğun ilgi...
 görüyor.

Tarımda son teknolojiler ile üretimin daha kaliteli ve verimli hale getirilmesine yönelik tekniklerin yanı sıra yeni ürünlerin de sergileneceği fuara, 60 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor. Fuarda; tohumculuk, fidecilik, örtü altı sebzecilik, modern meyvecilik, kesme çiçekçilik, peyzaj mimarlığı, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma, projelendirme ve ambalajlamadan oluşan katılımcı profili ile firmalar ulusal ve uluslararası satış imkânı bulacak. Dünya tarımının önemli isimlerinin de yer alacağı Growtech Eurasia, Türk üreticilerinin yanı sıra Amerika'dan Finlandiya'ya, Hindistan'dan Japonya'ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden de ziyaretçileri ağırlayacak.



Bu yıl fuar ziyaretçilerini bir de sürpriz bekliyor. Fuarı ziyaret edenler arasında yapılacak çekilişle bir kişi son model bir traktör kazanma şansı yakalayacak. Growtech Eurasia'da "Tarımsal Bio Çeşitlilik ve Gen Kaynaklarımız" konulu bir de seminer düzenlenecek. Bio çeşitlilik açısından Avrupa ve Orta Doğu'nun en zengin ülkeleri arasında yer alan Türkiye'nin dünya tarım gündemine açacağı 'Bio Çeşitlilik ve Gen Kaynaklarımız' konulu seminerleri yabancı basın mensupları da izleyecek.



GROWTECH EURASIA'DA ALIM HEYETLERİ İLE ULUSLARARASI ANLAŞMALARA İMZA ATILACAK



Growtech Eurasia, Dış Ticaret Müsteşarlığı Koordinatörlüğü ve Antalya İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde düzenlenecek olan 'Alım Heyeti Programı'na da ev sahipliği yapacak. 30 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan programa, 35 ülkeden kurum ve kuruluş temsilcileri ile firma yetkilileri katılacak. ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna, Bulgaristan,Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Fas , Cezayir, Fransa, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Kazakistan, Kuveyt, Mısır, Özbekistan, Polonya, Rusya, Slovakya, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün alım heyetine katılımı beklenen ülkeler arasında yer alıyor. Söz konusu programa katılan yabancı alıcılar kendilerine uygun Türk firmaları ile belirlenen zaman dilimleri içinde ikili görüşmeler de yaparak anlaşma sağladıkları Türk firmaları ile yeni ticari ilişkiler kuracak.



GROWTECH EURASIA'DA YENİLİKÇİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLECEK



Tarım sektörüne artı değer katan projeleri desteklemek amacıyla üçüncü kez düzenlenen 'Growtech Eurasia 2010 Tarım Ödülleri' de yeni sahiplerini bulacak. Kaliteli üretimi teşvik etmek, modern tarım tekniklerinin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Türk tarımına katma değer sağlayan projeler, ödül için yarışacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tarım ve İnsan' konulu 2. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar da, fuar alanında gezilebilecek. 'Tarım ve İnsan' konulu yarışmaya 7-88 yaş arasında toplam 480 kişi 2 bin 98 eserle katıldı.



TARIMSAL BİO ÇEŞİTLİLİK VE GEN KAYNAKLARI MASAYA YATIRILACAK



Sadece üretici ve girişimcilerin değil, akademisyenler ve bilim adamlarının da tarım sektörünün nabzını tutacağı Growtech Eurasia Fuarı'nın bu yılki seminer konusu "Tarımsal Bio Çeşitlilik ve Gen Kaynaklarımız" olarak belirlendi. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 'Uluslararası Bio Çeşitlilik Yılı'nda, bio çeşitlilik açısından Avrupa ve Orta Doğu'nun en zengin ülkeleri arasında yer alan Türkiye'nin dünya tarım gündemine getireceği konu yerli ve yabancı üreticilerin katılımıyla masaya yatırılacak.



'Tarımsal Bio Çeşitlilik ve Gen Kaynaklarımızın Korunması, Tohum Gen Bankası ve Gen Kaynaklarımızın Korunması, Neden Gen Kaynaklarımızı Koruyamıyor ve Kullanamıyoruz, Bitki Genetik Kaynakları Muhafaza Yaklaşımları, Tarla Bitkilerinde Bio Çeşitlilik, Bio çeşitlilik ve Küresel Isınma, Neden- Niçin Organik Tarım, Sera İklim Teknolojisi ve Otomasyon, Seralarda Topraksız Üretim ve Akıllı Sera Teknolojisi, İklime Uygun Buğday Çeşitleri, Tuta Absoluta'nın Domates Üretimi ve Ticaretine Olumsuz Etkileri, Domates Üretim ve Ticareti, Domates Güvesi ile Mücadele Yöntemleri, İyi Tarım Uygulamaları, 2007–2010 yılları arasında Antalya Yaş Meyve Sebze Toptancı Halinde İşlem Gören Bazı Sera Sebzelerinin Miktar ve Fiyat Hareketleri İle Ekonomik Krizden Etkilenme Durumu' başlıklı konular Growtech Eurasia'da ele alınarak tartışılacak.

Hiç yorum yok