BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

Anadolu Hayvancılık, Hayvancılık Teknolojileri, Et ve Süt Endüstrisi Fuarı, Anadolu Tarım, Tarım Makineleri ve Tarım Endüstrisi Fuarı, Anadolu Tavukçuluk, Tavukçuluk Teknolojileri ve Yumurta Endüstrisi Fuarı dün düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı


Çorum ExpoTR83 Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin ile birlikte bazı daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılışında konuşan ExpoTR83 Fuarcılık Genel Koordinatörü Fatih Sultan Mehmet Yıldırım, bu yıl ikincisini düzenledikleri fuara 12 ilden toplam 62 firmanın katıldığını belirterek, fuara gösterilen ilgiden...
 duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tarım İl Müdürü Abdulbaki Şahin ise yaptığı konuşmada bu tür fuarların Çorum’da tarım ve hayvancılığın gelişmesine çok önemli katkılar sağladığını belirterek, fuarın bundan sonra geleneksel hale getirilmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydetti. Şahin, bu tür fuarların Türk üreticilerine dünya kapılarının açılması bakımından önemli bir fırsat olduğunu da bildirdi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları Tarım ve Hayvancılık Fuarının Çorum’da 2010 yılında düzenledikleri son fuar olduğunu belirterek, fuarcılığın ülke genelinde ciddi bir kan kaybı yaşadığını, sektörde yaşanan bu olumsuzluğun Çorum olarak kendilerini de ne ölçüde etkileyeceğini kestiremediklerini ifade etti.

Çorum ExpoTR83 Fuar Merkezi’nin sadece Çorum’un değil, bölgenin fuar merkezi olduğunu anlatan Başaranhıncal, önümüzdeki yıllarda bu tür fuar etkinliğini sürdürmelerinin ise bölge illerinin düzenleyecekleri bu tür fuar organizasyonlarına sahip çıkıp çıkmamasına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi Vali Çakır ve diğer davetliler tarafından birlikte kesildi.

Açılışın ardından fuarda yer alan stantları teker teker gezen Vali Nurullah Çakır, stant görevlilerinden sergilenen ürünler hakkında bilgi alırken, alışverişte yaptı.

28-31 Ekim 2010 tarihleri arasında açık kalacak olan fuara 12 ilden toplam 62 firma katılıyor.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirmenin amaçlandığı Tarım ve Hayvancılık Fuarıyla Türk üreticisine ve tüketicisine dünya kapıları açılırken ithalat ve özellikle ihracat imkânları da sunuluyor.



Haşhaşoğulları standı göz kamaştırdı



EXPOTR83 tarafından düzenlenen ‘Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda’ stant açan Haşhaşoğulları Ticaret’in standı göz kamaştırdı.

2011 Foton Traktörlerinin tanıtıldığı Haşhaşoğulları Ticaret standında traktörler hakkında bilgiler veren Haşhaşoğulları Ticaret sahibi Hasan Demiran ve FOTON Traktör Bölge Satış Müdürü Serkan Turhan, az yakıt tüketimi yapan traktörlerin Gebze’de üretildiğini kaydettiler. 25 beygirden 85 beygire kadar motor hacimlerinin olduğunu söyleyen Demiran ve Turhan, FOTON traktörlerinin bahçe ve büyük çiftliklerde çok kullanıldığına dikkat çektiler. Traktörlerin satış fiyatlarının 16 bin TL’den başladığını söyleyen Demiran ve Turhan, satışların peşin fiyatına, banka kredisine ve eski traktörlerle takas ile yapıldığını söyledi.

Hiç yorum yok