BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Çiftçi hayvanı kesmezse ayakkabılar % 20 zamlanacak

Deri Tanıtım Grubu, fiyatların artmasını bekleyerek hayvanları kesmeyenlere ateş püskürdü. Başkan Kızıltaş, "Böyle giderse ürünlere yüzde 20 zam gelecek" dedi. Hong Kong'da düzenlenen Asya Pasifik Deri Fuarı'na 28 yıldır katılan deri üreticileri, hayvan derisi bulamamaktan yakındı. Özellikle fiyatları biraz daha artsın diye elindeki büyükbaş hayvanı...
 kesmeyen büyük çiftlik sahiplerine ateş püsküren Deri Tanıtım Grubu (DTG), kış sezonunda zam sinyali verdi. DTG İcra Kurulu Başkan Vekili aynı zamanda İnci Deri'nin de sahibi Ali Murat Kızıltaş, "Hayvan kesmemeye devam ederlerse yaz sezonuna yansıtmadığımız fiyat artışını kış sezonunda yapmak zorunda kalacağız. Özellikle çizme ve bot talebinin patladığı kış sezonunda bot, çizme, ayakkabı, çanta ve aksesuarlara en az yüzde 20 zam gelir" dedi.



KESİM 10 KAT AZALDI
DTG Sözcüsü ve aynı zamanda Matraş'ın da Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Matraş ise, üç ayda üretimin deri bulamadıkları için yüzde 25 daraldığını ifade etti. Asıl büyük sorunun bot ve deri çizmede yaşanacağını dile getiren Matraş, "Nisanda deri fuarının bittiği gün sıkıntı da başlayacak. 2009'da 3 milyon adet olan kesim bugün 300 bin. Yani kesilen hayvan 10'da bire düştü" şeklinde konuştu.



Uzakdoğu'ya şarap ihraç etme zamanı
2008'de Uzakdoğu'nun şarap ticaret merkezi olması için vergiyi kaldıran Hong Kong'a Türk şaraplarının da girmesi gerektiğini belirten Türk Konsolosluğu yetkilileri, çok ciddi bir açık olduğunu belirtiyorlar. Geçen yıl fuara 700 firmanın katıldığını, Şili ve Fransa'dan Hong Kong'a çok ciddi bir atılım yapıldığını dile getiren yetkililer, "Dünya şarap üreticileri bu pazara saldırıyorlar. Büyümek için tam zamanı" diyorlar.



'Ugg botu 5 yıl önce getirdim, beğenmediler'
ALİ Murat Kızıltaş Avustralya'dan çıkan ve adını çirkin anlamına gelen 'Ugly'den alan Ugg botları, 5 yıl önce Türkiye'ye getirdiklerini ancak Türkiye'de tutmadığını söyledi. Bunun üzerine yurtdışından getirdikleri 5 bin Ugg botu Doğu ve Güneydoğu'daki yoksul çocuklara gönderdiklerini belirten Kızıltaş, "Ugg botları bir şeye benzetemedikleri için geri gönderdiler. Botlar elimizde kaldı" dedi. Kızıltaş, "Şimdi mini eteklerin altına bile giyiyorlar. Gördükçe tebessüm ediyorum" diye konuştu.



Japon restoranlarını turistler ayakta tutuyor
JAPONYA'DAKİ deprem ve tsunami sonrası ortaya çıkan radyasyon tehlikesi nedeniyle Japon gıda ürünlerini tüketmeyen Çin halkı Japon restoranlarını zor duruma soktu. Bölgeye gelen turistlerin dışında Japon yemeklerinin servis edildiği restoranlara Çinliler gitmiyor. Japon mutfağının en lüks restoranlarından Zuma'ya gelenlerin büyük bir bölümünün turist olduğunu belirtiyor.

Hiç yorum yok