BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Bombay fasulyesi ve Bombay fasulyesi yetiştiriciliği

Konu iri kalamata zeytininden açılmışken onun kadar ilginç ama halk arasında yaygın olmayan bir fasulye türüne değinmeden olmaz. En az kalamata kadar gösterişli ve iri! Bugün başta Yunanistan ve İtalya olmak üzere Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan ‘pilaki’nin ana maddesi bizim ‘Bombay fasulyesi’ dediğimiz azman kuru fasulyenin ta kendisi!

Bu cinsi özel ambalajında haşlanmış olarak ya da ‘ön pişirimli pilaki’ olarak pazara sunmak
 mümkün. Tüm mesele Bombay fasulyesi üzerinde uzmanlaşarak yeni mutfak reçeteleri oluşturmak ve bunu tüketici için olabildiğince hazır spesiyaliteler halinde getirmek.

Bombay fasulyesinin bir başka özelliğini de unutmamak lazım. Bazı araştırmalarda ki bunların çoğu bilimsel olmaktan çok gözleme dayanıyor- protein içeriğiyle insanları devamlı tok tuttuğu ve zayıflamaya yardımcı olduğu söyleniyor. Bir bakıma besleyici nitelikleri yanında mükemmel bir diyet ürünü! Bombay fasulyesinin şık ambalajlarda kalibre edilmiş dev cinslerini tüketiciye hazır lezzetler halinde sunmak işin cazibesini artırabilir.

Eğer bu ilginç fasulye türünü kimyasal bulaşmamış topraklarda organik sertifikalı olarak bizzat kendiniz üretir ve onu bilinçli bir şekilde işlerseniz, şansınızın çok daha büyük olacağını söyleyebiliriz. Gurme mutfaklardan pratik yemek menülerine değin her yere girecek böyle bir ürünü ünlü bir marka haline getirmek sizin elinizde. Sadece iç piyasa için değil, tıpkı İtalya ve Yunanistan’da olduğu gibi önemli bir ihraç ürününü şimdi Türkiye’ye kazandırmanın tam zamanı.

Hiç yorum yok