BAŞA DÖN

Reklam Alanı

Çiftçilerimize Ticari Olarak Büyümesi İçin 20 Şifalı Bitki ve Yetiştiriciliği

20 Şifalı Bitki ve Yetiştiriciliği

Ülkemizde ve Hindistan'daki şifalı bitkilerin organik tarım uygulamaları hızla artmaktadır. Şifalı otlar değerli ve karlı nakit ürünler olarak kabul edilir. Otlar da iyi bir ihracat potansiyeline sahiptir. Şifalı bitkilerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve satılması çiftçiler için daha iyi bir fırsattır. Ülkemizde büyüyen şifalı otlar, ticari nakit mahsül yetiştirme olarak kabul edilir.
Şifalı Bitki Yetiştirmek
Çiftçilerimize Ticari Olarak Büyümesi İçin 20 Şifalı Bitki ve Yetiştiriciliği

1. Aloe vera - Aloe Barbadensis : Aloe vera yüksek değerli bir tıbbi bitkidir. Sektörde çeşitli kullanım alanları vardır. Kozmetik, ilaç ve içeceklerde olduğu gibi. Küçük sermaye yatırımı ile çiftçiliğe başlayabilirsiniz.

2. Amla - Phyllanthus Emblica : Amla Hindistan'da önemli bir ürün. Yüksek tıbbi değeri vardır. Amla tıp ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Bu tropikal bir bitkidir. Tamamen kumlu toprak dışında hafif ve orta ağır topraklarda amla büyüyebilir.

3. Morsalkım :  Kuru ve sub-tropik bölgede iyi yetişir. Madhya Pradesh, Haryana, Gujarat, Pencap, Rajasthan Hindistan'daki en büyük yetiştirici devletlerdir. Organik olarak yetiştirilen ashwagandha iyi bir pazar potansiyeline sahiptir.

4. Fesleğen : Hindistan'da fesleğen, tulsi olarak bilinir. Bitki “Otlar Kraliçesi” olarak kabul edilir. Bitki birçok tıbbi özelliklere sahiptir. İlaveten, farmasötik, kozmetik ve işlenmiş gıda endüstrileri bunun en büyük tüketicileridir. Ayrıca, fesleğen tropik ve alt tropikal de dahil olmak üzere her türlü iklimde yetiştirebilirsiniz.

5. Brahmi (Bakopa) : Brahmi'nin yüksek tıbbi değeri vardır. Hindistan'da geleneksel ve erken yaştaki bitkilerden biridir. Bitki sapları boyunca zıt, 1-2cm uzunluğunda etli, oval şeklinde yaprakları vardır. Küçük, boru şeklinde, beş yapraklı, beyaz çiçekler yaprak terminallerinde gelişir ve yılın birçok ayı boyunca çiçek açabilir.

6. Aynısefa : Aynısefa bitkisini yetiştirmek kolaydır. Büyük tıbbi değerleri var. Buna ek olarak, kısmi veya tam güneş ile fakir topraklarda Aynısefa büyüyebilir. Ancak, düzenli sulama gerektirir. Yani, Aynısefa çiftliğinizin sulama sistemi konusunda dikkatli olmalısınız.

7. Daruharidra - Berberis Aristata : Daru Haridra önemli bir ayurveda ilaçtır. Aynı zamanda meyve suyu üretiminde ve kozmetik sektöründe de kullanılır. Bitki hafif, orta ve ağır toprakları tercih ediyor. Ayrıca, bu bitkinin ağır kille ve hatta besin bakımından fakir topraklarda bile yetiştirebilirsiniz.

8. Guggul : Hindistan'da guggul çiftçiliğinde en üst sırada bulunuyor. Uzun zamandan beri zengin bir tıbbi değere sahiptir. Bitki düğümlü, çarpık, bahar kahverengi bracties ile odunsu bir çalıdır. Guggal kuraklığa karşı aria tuzluluk dirençli bitki olarak kabul edilir.

9. Hint sümbülü : Temel olarak tıp, parfümeri ve kozmetik endüstrileri Hint sümbülü'nün en büyük tüketicileridir. Genel olarak, Hint sümbülü yerel kullanım için ve kökleri ve rizomlarının ticaret amacı için hasat edilir.

10. Jatropha - Jatropha Curcas : Jatropha, en iyi yağlı tohumlu bitkilerden biridir. Tıbbi amaçlı ve ayrıca endüstriyel amaçlıdır. Bitki toprak erozyonu önler. Ayrıca, ekinleri çorak arazide, fakir toprakta, az yağışlı ve kurak bölgelerde yetiştirebilirsiniz.

11. Safran : Kesar olarakda bilinir. Dünyadaki en pahalı baharattır. Safran büyük ölçüde mutfak baharatlarında ve farklı gıda ürünlerinde tadı ile renk elde etmek için kullanılır. Yüksek tıbbi değeri vardır.

12. Lavanta : Genellikle, lavanta tarımı Hindistan'da kârlıdır. Temel olarak, sadece Himalaya bölgesinde, kar yağdığı her yerde lavanta yetiştirebilirsiniz. Çünkü sadece ilk ekildiği zaman su gerektirir.

13. Limon otu : Temel olarak, limon otu çok yıllık bir bitkidir. Limon otu, Hindistan'da geniş bir alanda ticari olarak yetiştirilen ürünlerden biridir. Tıbbi değerden ayrı olarak parfüm, kozmetik, sabun, deterjan ve içeceklerde büyük oranda kullanılır.

14. Maydanoz : Maydanoz, iyi drene edilmiş, nem tutucu bir toprak tercih ediyor. Ek olarak, maydanozun büyümesi için iyi miktarda ışık gerekir. Yaz aylarında sık sık sulama sistemine sahip olmalısınız.

15. Tefârik (Paçuli) : Tefârik veya Paçuli, önemli aromatik bitkilerden biridir. Ek olarak, ürünü petrolü için geliştirebilirsiniz. Bu ürün için bol güneş ışığı alan nemli iklim uygundur. Bitki kısmi gölgede bir intercrop olarak iyi yetişir. Ancak, tam gölgeden kaçınmalısınız.

16. Musli : Bu bitkinin bazı mükemmel ayurveda özellikleri vardır. Ülkenin herhangi bir yerinde yetişebilirsin. İyi ürün yönetimi pratiği ile ticari yetiştirme size harika bir kazanç sağlayacaktır.

17. Yılan Kökü : Yılan Kökü'nün farklı tıbbi değerleri vardır. Temel olarak, Yılan Kökü karlı bir bitkidir. Bitki, toprakları humusla bol miktarda tercih eder ve iyi drenajlı azotlu ve organik maddeler bakımından zengindir. Alkali topraklar ticari tarım için uygun değildir.

18. Şeker Otu : Temel olarak, Şeker Otu bir şeker ikamesi olarak popülerdir. Ek olarak, Hindistan'da Şeker Otu ekimi karlı. Tıbbi değerlere sahiptir ve kozmetik sektöründe de kullanılır.

19. Vanilya : Vanilya, safrandan sonra pazardaki en pahalı baharatlardan biridir. Ek olarak, Ayurveda, ilaçlar ve işlenmiş gıda endüstrileri başlıca vanilyalı tüketicilerdir. Ancak, Karnataka Hindistan'da vanilya yetiştiriciliğinde en üst sırada yer almaktadır.

20. Meyan :  İngilizce'de adı Liquorice'dir. Meyan Türkiye, Hindistan'da ve ayrıca yurt dışında en popüler şifalı otlardan birisidir. Bitkinin kökü (meyan kökü) glisiriz denilen ve şekerin 50 katından daha tatlı olan bir madde içerir.

Hiç yorum yok